dilluns, 26 de setembre del 2016

TRACTAMENT PREVENTIU PER COMBATRE PROCESSIONARIA DEL PI

Aquest proper mes d'octubre Babilon Jardineria  amb col·laboració amb la empresa Ribas fitosanitaris SL portarà a terme un tractament preventiu per combatre la processionària del pi, un insecte lepidòpter que ataca totes les espècies de pins.

En aquesta època estan neixent  les erugues dels ous, i comencen a buscar el lloc més assolellat de l'arbre per fer el niu on passar l'hivern. Es tracta d'uns nius de pèls sedosos, d'on les erugues surten per alimentar-se, fins que al febrer o al març baixen dels pins fent les típiques "processons" per enterrar-se i transformar-se en crisàlide.

El tractament biològic que s'aplicarà, amb llances polvoritzadores a primera hora del matí, és inofensiu tant per a les persones com per als animals domèstics.

Aquest tractament amb Bacillus thuringiensis s'aplica a les fulles dels pins justament en el període en què les larves de la processionària surten dels ous i comencen la seva fase d'engreix, alimentant-se d'aquestes fulles. 
Aquesta és, per tant, l'època de l'any adient per fer aquesta mena de tractament.

El tractament s'aplicarà a les següents ubicacions:  perímetres Avda Generalitat, Bosc d’en Blanc, Casino, Trull i arbres puntuals repartits per varies zones.

Adjuntem cicle de vida la processionaria del Pi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada